miércoles, 17 de noviembre de 2010

EL COL.LEGI DE QUIMICS DE CATALUNYA PRIMERA ENTITAT CATALANA EN ORGANITZAR UN ACTE AMB EL RECONEIXEMENT DEL SEGELL CO2zero


L’ACTE ES VA DESENRROLLAR AL PARANINF DE L’UNIVERSITAT AUTONOMA I VA CONSISTIR EN L’ENTREGA DELS GUARDONS ALS QUÍMICS MES DESTACATS DE L’ANY.

EL COL.LEGI ES COMPROMET A LA REFORESTACIÓ NECESARIA PER A COMPENSAR EL CO2 DERIVAT DE LA REALITZACIÓ DE L’ACTE.

El Col.legi de Químics de Catalunya va celebrar ahir 15 de novembre al Paranimf de la Universitat Autònoma la festivitat de Sant Albert Magne, patró dels químics. Durant l'acte, Pedro Rodríguez, gerent de l'empresa ATQ QUIMYSER SL i prescriptor de la solució CO2zero, va fer la presentació de la iniciativa als assistents. En acabar, Josep Albinyana, en nom de l'associació El nostre Bosc, Director segell CO2zero, va fer lliurament al degà del Col.legi de Químics de Catalunya, José Costa, del certificat que reconeixia l'esforç dels químics catalans per no aportar CO2 al medi ambient derivat d'aquest lliurament anual de guardons.

El segell CO2zero és una iniciativa mediambiental molt recent que pretén el reconeixement social d'aquelles empreses i entitats que d'una banda avaluen les seves emissions de CO2, i d'altra banda es comprometen a compensar i reduir-les.

Per a això els assistents a l'acte van omplir una fitxa en la qual van declarar la distància recorreguda per assistir a l'acte i el mitjà de locomoció utilitzat. Aquestes dades al costat d'altres dades tècniques com la potència instal.lada a la sala, durada de l'acte, etc., Permetrà calcular l'emissió de CO2 derivada de la realització. La compensació es pot fer mitjançant la plantació d'arbres en boscos homologats per verificadors homologats, la reforestació, la instal lació o contractació d'energia eòlica, fotovoltaica i altres fonts renovables d'energia. El Col.legi ha triat la via de la reforestació.

L'acte ha estat el primer d'aquest tipus realitzat a Catalunya i marca l'inici de la implantació a la nostra terra de la solució CO2zero de compensació de les emissions difuses de CO2 derivada del Protocol de Kyoto.

Informació complementària
ATQ QUIMYSER S.L. és una consultora química valenciana que atén a la indústria química espanyola i iberoamericana. El nostre Bosc és una associació sense ànim de lucre que té per objecte reduir l'impacte dels gasos d'efecte hivernacle.

Per a més informació
Sobre ATQ i la implantació del segell: Pedro Rodríguez (químic i membre de la Junta Directiva del Col.legi de Químics de València, propietari de l'empresa ATQ QUIMYSER SL) Tel 609415488
Col.legi de Químics de Catalunya: Degà: Sr José Costa. Tel: 661644002 Tf Col.legi 933179249

No hay comentarios: